Viimeinen matkapäivä

Torstaiaamu valkeni Torontossa kirkkaana ja hieman tuulikin puhalsi katuja pitkin jäädyttäen edellisen illan vesilammikot. Pakkaustohinat alkoivat jo aikaisin aamulla ja aamiaisen jälkeen lähes kaikkien laukut olivat valmiina lähtöön. Siitä ei tietenkään ollut mitään takeita, kenen tavarat olivat missäkin laukussa mutta ehkä niitä voi sitten selvitellä kotimaassa paremmalla ajalla.



Veimme laukut säilytykseen hotellin alakerran kamahuomeeseen ja lähdimme vielä pikkukävelylle kaupungin keskustaan ja syömään Wayne Gretzkyn ravintolaan. Burgereita ja lihamureketta sekä etikkaista salaattia vatsaan ja kiitokset Jamesille oppaan hommista.






Viimeinen ohjelmanumero Torontossa oli vierailu Hockey Hall of Famessa, kiekkoilun Mekassa. Paljon hockey-historiaa samassa paikassa, suomalaisetkin hyvin edustettuina museon seinillä ja vitrineissä. Nuorisolla oli mahdollisuus pelata myös erinäköisiä lätkäpelejä e-sporttialueella. Matkamuistomyymälästä lippiksiä ja pelipaitoja vielä kassikaupalla mukaan ja sitten hotellille bussia pakkaamaan.











Matka kentälle kesti lähes tunnin, suurkaupungissa oli hieman iltapäiväruuhkaa, kuskin mukaan selvittiin kerrankin nopeasti siihen kellonaikaan. Hieman jouduimme odottamaan check-innin alkua mutta parempi näin kuin saapua viimetingassa kentälle. Pelikassit erikoismatkatavarahihnalle ja matkalaukut normireitille.




Turvatarkastuksen jälkeen tytöille jaettiin ruokaraha ja kaikki saivat valita mieleisensä ruokapaikan kentän monista ravintoloista. Jälleen hieman tax free shoppailua ja sitten siirryttiinkin jo portille ja siitä koneeseen.



Koneen lähtö myöhästyi melkein puoli tuntia aikataulusta, kun matkalaukkumiehet joutuivat sommittelemaan yllättävän suurta pelikassimäärää koneen ruumaan. Alkoi hieman jännittämään, että näinköhän Reykjavikissa koneen vaihtoon olisi riittävästi aikaa.





Reykjavikissa kone oli melkein aikataulussa ja pääsimme nopeasti siirtymään koneesta toiseen passitarkastuksen kautta. Kentällä ehdittiin käymään nopeasti vessassa mutta shoppailuun ei enää ollut aikaa. Koneen noustua Islannista melkein koko ryhmä oli pikkuhiljaa unessa, vain muutama sinnikäs jaksoi olla katsovinaan elokuvaa. Tämä viimeinen kolmen tunnin hyppy meni nopeasti, Helsingissä oltiin tasan aikataulun mukaisesti klo 12:55.

Matkalaukut ja pelikassitkin tulivat nopeasti hihnalta, ensimmäiset olivat ulkona tuloaulassa jo vartin kuluttua koneen saapumisesta. Joukkuetta vastassa oli iso joukko vanhempia ja sisaruksia. Halit vielä kentällä ja sitten kohti kotia. Siellä sitten tavaroiden purku ja pesu.




Tätä reissua muistellaan vielä kauan. Tuhannet valokuvat ja sadat videopätkät pitää vielä käydä läpi ja jakaa kavereille!

Iso kiitos matkalaisille ja etenkin meidän energiselle matkanjohtajallemme Liisalle, joka saa taas monta uutta referenssiä CV:hen.  Tuhannet kiitokset myös meidän matkan sponsoreille, teidän tukenne teki matkamme mahdolliseksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torontopäivät

Taistelu jatkuu, toinen turnauspäivä

Niagaran retki